Casa Canis

Click here to edit subtitle

Mijn Blog

Bomen en het bos

Posted by [email protected] on September 14, 2017 at 8:35 AM

Er is zo een gezegde; iets met bomen en het bos.


Hoe meer ik stilaan te weten kom over honden, hoe meer ik begrijp dat het voor mensen met hun eerste hond geen eenvoudige weg moet zijn.


Vroeger had je enkele boeken in de lokale bibliotheek en de buurman die je voorzagen van advies. Of je ging ten rade bij de dichtstbijzijnde hondenschool. Hoewel ik denk dat dit voor de meeste mensen nog gemiddeld de weg is die ze bewandelen om informatie te verkrijgen wanneer ze botsen op kleine of grote problemen met hun pup of jonge hond, geeft het wereld wijde web hier een extra dimensie aan. Het internet is letterlijk een bodemloos vat aan informatie waaruit beginnende hondeneigenaren kunnen puren. Een groot voordeel hoor ik jullie allemaal denken. En dat zou het ook moeten zijn.


Door de stroomversnelling enerzijds vanuit meer wetenschappelijk onderzoek naar hondengedrag en training en anderzijds een groter draagvlak voor dit thema is de verscheidenheid aan visies en methoden groot.


Gaande van ouderwetse dominatietheorien over roedeltheorieen tot gedragsstuuring door operante conditionering en methodes die gebaseerd zijn op een diepere connectie met de hond. Van trainingsmethodes die in meer of mindere mate gebruik maken van intimidatie en correcties tot strekkingen die elke vorm hiervan verafschuwen en verwerpen. Van een overaanbod aan activiteiten en sporten om samen met je viervoeter te ondernemen tot visies die erop drukken om je hond vooral hond te laten zijn.


Zien we door bomen het bos nog?


Heirman C.
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments